HOME

Home 

 
SFEERBEELDEN , PLOEGFOTO'S , ea. :  ZIE SPOTLIGHT PAGINA


Spijtig, maar wel een  ervaring rijker sluiten we 2° provinciale af en treden we het volgende seizoen terug aan in 3de provinciale

KALENDER - UITSLAGEN KLASSEMENT

klik op de voetbal

 

 

2de PROV.  A. 

W. VL.

SMOEFELTOCHT


WOENSDAG 1 MEI 2019


START TERVAETEPLEIN

VANAF 9U

INSCHRIJVEN

BIJ BESTUUR - TRAINERS

zie affiche in agenda.

Nog eventjes geduld.


Binnenkort op deze pagina alle foto's van 1968
tot heden.


groetjes jullie webmaster.

Welkom op onze website . . .

 

Ter info: Onze webmaster zal in de toekomst voor het nieuwe seizoen 2019-2020 gedeelte van de jeugd ook online zetten. Alle info is natuurlijk welkom.


De Club:

Onze club Sporting Keiem is  onstaan in 1968. Enkele sportievelingen namen het roer in handen en een bestuur was een noodzaak.
Voorzitter werd Gerard Hongenae, Secretaris Odiel Verreecke, Freddy Bouttens en enkele leden  en hun clublokaal was  toen in De Vrede.
Door de jaren heen hebben al enkele personen de reveu gepasseerd waaronder Walter Volckaert en Michel Pollentier en is ons club -en supporters
lokaal in De Kroeg te Keiem.


Sporting Keiem is bij de Belgische Voetbalclub aangesloten met stamnummer 08261 en heeft paars-wit als kleuren.

Ons terrein ligt aan het kruispunt Oostendebaan en de Tervaetestraat in Keiem (deelgemeente van Stad Diksmuide).

Onze club heeft een tiental ploegen en heeft meer dan 200 leden.


Bestuur en spelers:

Ons huidig bestuur met op kop onze voorzitter Tony Vandercruysse en Pieter Decock als secretaris, hebben deze 2 personen al heel wat op hun palmares.

Zo promoveerde onze ploeg naar derde provinciale in het seizoen 2014-2015 en speelden we kampioen in het seizoen 2017-2018 en dit alles onder leiding van Rik Depelsmaker die jaren lang onze ploeg leidde, dank je wel Rik voor deze super mooie jaren, je was en blijft een TOP kerel, we gaan je hier echt missen...


In 2018 kon ons geluk ook niet op en vierden we met de  sponsors, bestuur, trainers, oud spelers-en bestuurleden en supporters ons 50 jarig bestaan van Sporting Keiem in Oc De Kring te Keiem.


Voor het eerst in de clubgeschiedenis van Sporting Keiem werd dit een feit ons doel was bereikt en gingen we naar jawel...  "2de provinciale"! En moesten we op zoek naar een nieuwe trainer, deze werd Donny Vanderper die alles in goede banen zal leiden, niet gemakkelijk maar hij gaat ervoor... 't Was soms niet gemakkelijk voor den Donny, maar hij bleef zijn kopke ophoog houden en ging ervoor tot het einde, chapeau man !

We hoopten om dat seizoen mooi af te sluiten met behoud in 2de provinciale.


Maar helaas door het slechte veld en de vele geblesseerde spelers én soms dat tikkeltje geluk die spelers te kort kwamen tijdens de wedstrijden in de deze competitie hebben we gevochten (letterlijk hé) tot het einde om het behoud in 2de prov. te houden.  
Maar.......
"2de Provinciale"  was voor velen een leerschool, een ervaring rijker maar vooral een goed leidend en sportief team die elke week paraat was.
Dank je wel trainers,spelers, bestuur, sponsors, supporters en vele helpende handen om dit te mogen meemaken.

De vriendschap en de vele toffe super momenten met de spelers samen, dit zullen we nooit vergeten! 

Want voetballen en vriendschap dat is het + punt in onze club.


De transfers zijn al weer een feit , sommige spelers vertrekken jammer genoeg naar andere oorden
(maar wie weet spelen jullie hier volgend jaar opnieuw, zeg nooit "NOOIT") en met tal van nieuwe spelers gaan we er terug invliegen in 3de provinciale...

Tot in september 2019 voor een terug sportief voetbal seizoen..........


Terrein:

Jammer genoeg hebben wij als deelgemeente van Diksmuide geen kunstgras veld en geen degelijke accomodatie.

Het bestuur, spelers en sponsors waren het meer dan beu dat onze accomodatie nog van bij de oude tijd behoorde, de douches zijn perfect maar de bijgebouwen zijn veroudert en ons terrein is bij regenweer soms helemaal niet bespeelbaar. Dus er moest dringend verandering komen in ons idyllisch dorpje.


Met de gemeenteraad verkiezing van 2018 in 't zicht staken bestuur en sponsor de kopjes bij elkaar en vroegen we met de toen huidige stadsbestuur om aan tafel te zitten en te pleiten voor een nieuwe (of vernieuwde) accomodatie. De vergaderingen werden in juni 2018 een feit om met het ganse schepencollege te onderhandelen.
Sommige politieke partijen staken letterlijk hun handen in het vuur en in hun campagne kwam Sporting Keiem te voorschijn, waarvoor dank natuurlijk.

De verkiezingen waren voorbij, de uitslag was totaal verrassend en in januari 2019 volgde een vernieuwd stadsbestuur.

Onze hoop en onze  jarenlange inspanning werd eindelijk eens beloond. Een kunstgrasveld en nieuwe gebouwen zijn voor 90% een feit en onze gebouwen kunnen eindelijk  gerenoveerd worden.... OEFFF de stress bij de bestuursleden, spelers, trainers en sponsors vallen van hun schouders.

Want na ons seizoen 2018-2019 vertrokken veel spelers naar andere oorden omwille van betere accomodatie en kunstgrasveld. We hopen allen dat we het nieuwe seizoen in september 2019 kunnen spelen op ons 1ste kunstgrasveld....te Keiem.
....Wordt vervolgt...!

                                                                                                                                                                                                                   Woordje van 't gazette ventje...

 

Belangrijk ...

 

Om het beleid van de KBVB te volgen zullen alle jeugdspelers, voor zover zij actief zijn in een jeugdploeg, minstens de helft van de wedstrijdminuten spelen, behoudens blessures, schorsingen of afwezigheden van de speler, gezien over heel het seizoen.

Volg ons via Facebook