HOME


NIEUWE FOTO VANAF SEPTEMBER 2019

Home 

 


SPORTING KEIEM JUNI 2019


WE ZIJN ALS CLUB TROTS OP ONZE NIEUWE INFRACSTRUCTUUR.


DANK JE WEL AAN STAD DIKSMUIDE OM DIT ZO SNEL TE VERWEZENLIJKEN..SFEERBEELDEN , PLOEGFOTO'S , ea. :  ZIE SPOTLIGHT PAGINA

Zin om bij de jeugd van Sporting Keiem te spelen,

contacteer ons via de contact pagina van deze site.

Welkom op onze website . . .

 

Ter info: Onze webmaster zal in de toekomst voor het nieuwe seizoen 2019-2020 gedeelte van de jeugd ook online zetten. Alle info is natuurlijk welkom.HET REILEN EN ZEILEN VAN SPORTING KEIEM DOOR DE JAREN HEEN...

De Club:

Onze club Sporting Keiem is  onstaan in 1968. Enkele sportievelingen namen het roer in handen en een bestuur was een noodzaak.
Voorzitter werd Gerard Hongenae, Secretaris Odiel Verreecke, Freddy Bouttens en enkele leden  en hun clublokaal was  toen in De Vrede.
Door de jaren heen hebben al enkele personen de reveu in ons bestuur gepasseerd waaronder Walter Volckaert en Michel Pollentier. Ons club lokaal is nu in café De Kroeg te Keiem waar je het reilen en zeilen kan volgen.


Sporting Keiem is bij de Belgische Voetbalclub aangesloten met stamnummer 08261 en heeft paars-wit als kleuren.

Ons terrein ligt aan het kruispunt Oostendebaan en de Tervaetestraat in Keiem (deelgemeente van Stad Diksmuide).

Onze club heeft een elftal ploegen en heeft meer dan 200 leden.


Info bestuur, trainers en spelers:

Ons huidig bestuur met op kop "twee rasechte Keiemnaeren"  is onze voorzitter Tony Vandercruysse en Pieter Decock als secretaris. Deze 2 personen hebben al heel wat op hun palmares staan en ze worden elke week bijgestaan door een 8- tal bestuursleden, chapeau voor deze 10 bestuursleden om van Sporting Keiem een top club te maken.

We promoveerden naar derde provinciale in het seizoen 2014-2015.   


In 2018 kon ons geluk ook niet op en vierden we met de  sponsors, bestuur, trainers, oud spelers-en bestuurleden en supporters ons 50 jarig bestaan van Sporting Keiem in Oc De Kring te Keiem. 't was een mega feestje want daar vierden we de kampioenstitel verder. We werden kampioen in april 2018 op het terrein van De Haan dit onder leiding van Rik Depelsmaeker die jaren lang onze ploeg leidde, dank je wel Rik voor deze supermooie jaren, je was en blijft een TOP kerel voor sporting Keiem...


Voor het eerst in de clubgeschiedenis van Sporting Keiem werd dit een feit ons doel was bereikt en gingen we naar jawel...  "2de provinciale"!

Helaas gaf trainer Rik toen zijn ontslag (na de vele sportieve jaren was zijn doel bereikt) en moesten we op zoek naar een nieuwe trainer, deze werd Donny Vanderper van Houthulst. Donny was jaren actief als voetballer en nadien trainer bij verschillende clubs, maar Donny zal  proberen alles in goede banen leiden, niet gemakkelijk maar hij gaat ervoor...
't Was soms niet gemakkelijk voor den Donny, maar hij bleef zijn kopke ophoog houden en ging ervoor tot het einde, chapeau man !

We hoopten om dat seizoen mooi af te sluiten met behoud in 2de provinciale....

Maar helaas door het slechte veld en de vele geblesseerde spelers én soms dat tikkeltje geluk die spelers te kort kwamen tijdens de wedstrijden in de deze competitie hebben we gevochten (letterlijk hé) tot het einde om het behoud in 2de prov. te houden.  
Maar.......
"2de Provinciale"  was voor velen een leerschool, een ervaring rijker maar vooral een goed leidend en sportief team die elke week paraat was.
Dank je wel trainers,spelers, bestuur, sponsors, supporters en vele helpende handen om dit te mogen meemaken.

De vriendschap en de vele toffe super momenten met de spelers samen, dit zullen we nooit vergeten! 

Want voetballen en vriendschap dat is het + punt in onze club.


De transfers zijn al weer een feit , sommige spelers vertrekken jammer genoeg naar andere oorden
(maar wie weet spelen jullie hier volgend jaar opnieuw, zeg nooit "NOOIT") en met tal van nieuwe spelers gaan we er terug invliegen in 3de provinciale...

Tot in september 2019 voor een terug sportief voetbal seizoen..........


Terrein:

Jammer genoeg hebben wij als deelgemeente van Diksmuide geen kunstgras veld en geen degelijke accomodatie.

Het bestuur, spelers en sponsors waren het meer dan beu dat onze accomodatie nog van bij de oude tijd behoorde, de douches zijn bijna perfect maar de bijgebouwen zijn veroudert en ons terrein is bij regenweer soms helemaal niet bespeelbaar. Dus er moest dringend verandering komen in ons idyllisch dorpje.


Met de gemeenteraad verkiezing van 2018 in 't zicht staken bestuur en sponsor de kopjes bij elkaar en vroegen we met de toen huidige stadsbestuur om aan tafel te zitten en te pleiten voor een nieuwe (of vernieuwde) accomodatie. De vergaderingen werden in juni 2018 een feit om met het ganse schepencollege te onderhandelen.
Sommige politieke partijen staken letterlijk hun handen in het vuur en in de volgende verkiezingscampagne kwam Sporting Keiem te voorschijn, waarvoor dank natuurlijk.

De verkiezingen waren voorbij, de uitslag was totaal verrassend en in januari 2019 volgde een totaal vernieuwd stadsbestuur.

Onze hoop en onze  jarenlange inspanning werd eindelijk eens beloond.


Een kunstgrasveld en nieuwe gebouwen zijn voor 100% een feit en onze gebouwen kunnen eindelijk  gerenoveerd worden....

OEFFF de stress bij de bestuursleden, spelers, trainers en sponsors vallen van hun schouders.

Want na ons seizoen 2018-2019 vertrokken veel spelers naar andere oorden omwille van betere accomodatie en kunstgrasveld.

We hopen allen dat we het nieuwe seizoen in september 2019 kunnen spelen op ons 1ste kunstgrasveld....te Keiem.


In mei 2019 begonnen ze aan de afbraak van de oude kleedkamers en de oude verlichting. En snel werden de nieuwe kleedkamers en verlichtingen geplaatst.

Het terrein werd terug ingezaaid in afwachting van ons nieuw kunstgras...

Het bestuur mag nu eindelijk eens trots zijn met deze super moderne ruime kleedkamers en douches en de nieuwe verlichting die goedgekeurd werd door hogerhand, er kan er nu ook op vrijdag -en zaterdag avond gevoetbald worden in Keiem. Nu nog enkele maandjes wachten op ons kunstgras en Sporting Keiem mag nu kwa infracstructuur naast vele velden staan.


Nu starten we met het nieuwe seizoen in 3de provinciale A, met tal van nieuwe spelers en hopen we mee te draaien in de eerste 8 van het klassement.


Nog veel voetbal plezier in ons dorpje Keiem


....Wordt vervolgt...!

                                                                                                                                                                                                                   Woordje van 't gazette ventje...

 

Belangrijk ...

 

Om het beleid van de KBVB te volgen zullen alle jeugdspelers, voor zover zij actief zijn in een jeugdploeg, minstens de helft van de wedstrijdminuten spelen, behoudens blessures, schorsingen of afwezigheden van de speler, gezien over heel het seizoen.

Volg ons via Facebook